Professioneel materiaal is belangrijk voor een dj

Wie als DJ begint, moet kiezen voor de geluidsdrager waarmee hij wil gaan werken. De twee meest voor de hand liggende mogelijkheden zijn MP3 en vinyl (grammofoonplaten). Wat zijn de voordelen en nadelen van MP3 en vinyl voor de DJ?

Ongetwijfeld het belangrijkste onderdeel van het DJ-bestaan is de muziek. Op dit moment bestaat de keuze voornamelijk uit vinyl of MP3. Het draaien vanaf CD is natuurlijk ook nog mogelijk, maar we zien dat de CD de afgelopen jaren fors terrein heeft verloren ten opzichte van MP3 en de grammofoonplaat. De verwachting is dan ook dat de rol van de CD binnen enkele jaren volledig is uitgespeeld en de glimmende schijfjes in een doos op zolder komen te liggen, gebroederlijk naast de minidiscs en cassettebandjes.

De meeste (semi-)professionele DJ’s hebben van begin af aan een bewuste keuze gemaakt voor draaien vanaf vinyl óf MP3. De een zweert bij de ‘goeie ouwe grammofoonplaat’, terwijl de ander juist grote voordelen ziet in het gebruiken van MP3-bestanden tijdens feesten en shows.

Heb je een feestje gepland of ben je DJ en op zoek naar een geluidsinstallatie? Dan is het belangrijk dat je eerst goed nadenkt over welke geluidsset je juist nodig hebt. Huur Audiovisueel Materiaal bij een sterke raadgever.