Gevaar van goedkope dj’s

Het gevaar van hobby dj’s
Een hele gevaarlijke valkuil voor bruidsparen kunnen hobbyisten, oftewel de hobby dj’s zijn. Wij zullen hier uitleggen wat hobbyisten zijn en waarom deze een valkuil zouden kunnen betekenen en je trouwfeest wel eens flink zouden kunnen verpesten.

Een hobby dj is in de meeste gevallen iemand die een gewone dagelijkse baan heeft (of nog studeert) en in de weekenden zijn hobby uitoefent d.m.v. draaien. Zo kan hij doen wat hij erg leuk vind en verdient er ook nog een lekker centje bij, niets mis mee zou je zo zeggen.

Het aantrekkelijke voor bruidsparen hieraan is dat de meeste hobby dj’s natuurlijk veelal erg goedkoop zijn. In de meeste gevallen is het voordelig omdat hobbyisten geen bedrijf runnen en er dus niet van hoeven te leven. Ze hebben vaak maar 1 show om te onderhouden (als deze enigszins al onderhouden wordt),  ze hebben geen mensen in dienst en in de meeste gevallen werken ze zonder contract/facturatie zodat er geen afschrijvingen belasting bij komt kijken. De prijzen zijn daarom natuurlijk erg aantrekkelijk.

Echter wordt er helaas geen rekening gehouden met de gevaarlijke valkuilen die je bruiloftsfeest echt goed kunnen verpesten, zoals:
– Wat gebeurd er als de dj onverwachts ziek wordt en niet kan draaien?
– Wat als er iets mis gaat met de apparatuur?
– Wat als hij 3 dagen voor je feest afbelt om te zeggen dat hij niet komt?
– Gebruikt hij wel professioneel licht en geluid?
– Is hij ervaren genoeg in het verzorgen van bruiloftsfeesten?
– Heb je de drive in show van te voren in het echt gezien en gehoord?

Je wilt niet weten hoe vaak wij al bruidsparen in paniek aan de telefoon hebben gehad omdat hun dj een paar dagen voor de bruiloft had afgebeld met de mededeling dat hij zogenaamd een dubbele boeking zou hebben aangenomen. Wel, wij kunnen je vertellen waarom zo’n dj zonder pardon afbelt, hoogstwaarschijnlijk omdat hij elders op een feest 50 of 100 euro meer kan verdienen en dat dus met beide handen aangrijpt.

Als wij dan vroegen wat deze dj kostte was het antwoord; 250 euro  Tja, als je voor je bruiloftsfeest gegarandeerd van muziek wilt zijn om met een super geslaagd feest af te kunnen sluiten, vergelijk de prijzen op internet en iedereen kan je vertellen dat je voor dat bedrag geen professioneel bedrijf aan de haak hebt geslagen.

Laten we eerlijk zijn, een bruiloft kost duiten met geld en zowat alles waar het woordje trouwen aan hangt is dubbel zo duur, daar zijn wij het helemaal mee eens. Maar bij enkele professionele bedrijven die bruiloft drive in shows verzorgen worden er juist mooie shows samengesteld speciaal voor bruidsparen om het betaalbaar te houden en met trots kunnen wij zeggen dat ook wij daar zeker bij horen ( party fever entertainment en bruiloft-driveinshow.nl)

En wij zeggen je eerlijk als je niet voor 1 van onze bruiloft dj drive in shows kiest dan hebben wij nog veel liever dat je een dj/show boekt bij 1 van onze professionele concurrenten dan bij een goedkope hobby dj.

De mooiste dag van je leven kost je al ontzettend veel geld, neem dan alsjeblieft niet voor 300 – 400 euro verschil het risico dat je feestavond wel eens in het water zou kunnen vallen. De jurk kost enkele honderden euro’s en vaak zelfs meer, bruidsschoenen, pak, sieraden, ringen, locatie etc. etc. bespaar dan alsjeblieft niet op de belangrijkste sfeermaker voor je huwelijksfeest.. de dj drive in show.

:-(

Mocht je ons advies toch in de wind slaan  …..neem dan in ieder geval wel deze tip van ons aan: Vraag ten alle tijden om een contract / boekingsbevestiging voor de gemaakte afspraken, dan heb je het in ieder geval zwart op wit.

Uitzonderingen daargelaten er zijn vast wel ergens hobbyisten die de dingen wel goed geregeld hebben, maar ik zou me er niet aan wagen.Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie door ronald . Bookmark de permalink .

2 REACTIES OP “GEVAAR VAN GOEDKOPE DJ’S”

 1. Thijs op 6 november 2012 om 10:35 schreef:Als “hobby DJ” moet je ook zorgen dat je je zaken op orde hebt. Onderhouden van je geluidsset en werken met contracten om bepaalde zaken goed te regelen horen hier ook bij. Ik vind bovenstaand artikel nogal denigrerend tegenover deze grote groep.Dubbele boeking komen net zo goed bij professionele bedrijven voor. Meestal gaat het hier, net als bij de hobby DJ, niet om “100 eur meer” maar om een daadwerkelijke dubbele boeking. Waar gewerkt wordt worden fouten gemaakt.Zelf draai ik al 12 jaar als hobby DJ en ben ook vaker in paniek gebeld dat een professionele DJ het had laten afweten. Het mes snijdt dus aan 2 kanten.Ik ben het ermee eens dat je wel zelf (als bruidspaar) beter moet opletten bij het boeken van een “hobby DJ”. Let hierbij op de volgende punten:
  – Zorg dat hij voldoende aantoonbare ervaring heeft.
  – De betreffende DJ moet beschikken over een KvK inschrijving of VAR verklaring. Hieraan kun je wel opmaken dat hij zijn hobby enigszins serieus neemt.
  – Werk met een contract, meestal heeft de DJ dit tot zijn beschikking, maar zorg ervoor dat punten als vervanging, ziekte en defecte apparatuur goed beschreven worden. De meeste DJ’s hebben altijd collega’s (of een geluidsset) die wel beschikbaar zijn bij ziekte.
  – Ga inderdaad een keer kijken hoe de DJ draait, doe dit overigens ook bij professionele bedrijven zo kom je niet voor verrassingen te staan. Als je twijfelt over de apparatuur kun je vast wel een post plaatsen op deze site, dan vertellen je ze vast wel of hetom professionele apparatuur gaat of niet 
  – Spreek de avond goed door met je DJ. Dit is meestal inbegrepen in de prijs bij zowel professionele als “hobby” DJ’s.Reageer ↓
  • Christaop 9 november 2012 om 18:17 schreef:Dit is niet denigrerend Thijs, de betreffende teksten zijn naar waarheid geschreven. Dit schudden wij niet zomaar uit onze mouw, met onze 28 jaar ervaring hebben wij door de jaren heen heel veel gezien en willen a.s. bruidparen behoeden voor de risico welke zij kunnen lopen bij helaas toch vele hobbyisten want dat risico is echt velen malen groter dan bij erkende bedrijven.Uit je tekst op te maken voel je je waarschijnlijk enigzins aangesproken, als je het bericht goed leest kun je ook zien dat wij duidelijk vermelden dat er uitzonderingen zijn en er ook hobby dj’s zijn die alles wel goed hebben geregeld. Helaas zijn er toch echt teveel hobbyisten werkzaam die het allemaal niet zo nauw nemen… nogmaals, uitzonderingen daar gelaten Iedere dj begint in eerste instantie als hobbyist maar als je wat jaren en ervaring verder bent, een KvK nr. hebt, netjes de klant een demo kan geven en met een eerlijk en open contract werkt dan ben je eigenlijk al hobbyist af en serieuzer bezig . Als een dj al zo ver is zullen ook zijn prijzen met de tijd langzaam gaan stijgen omdat er gewoonweg veel meer bij komt kijken, ook financieel qua onderhoud, eventuele vervanging, vervoer, dure investeringen en natuurlijk de belasting.Je zegt dat een dubbele boeking voor kan komen omdat waar er gewerkt word worden er fouten gemaakt? Sorry hoor, maar dit is wel een uitspraak van een hobbyist Wij hebben in de 28 jaar dat wij werkzaam zijn in de entertainment echt nog nooit en te nimmer een dubbele boeking aangenomen. Een dubbele boeking zou ook niet mogen en kunnen gebeuren bij een professioneel bedrijf, er zijn veelal meerdere shows dan 1 beschikbaar en meerdere dj’s om in te zetten, ze werken met een goed agenda systeem en ook zij moeten zich aan het contract houden, een contract werkt aan beiden kanten. Mocht een bedrijf hoe het ook mogelijk zou kunnen zijn wel zo stom zijn geweest zullen zij zelf en niet de klant voor vervanging moeten zorgen, ook daar is een contract voor bedoeld.De klant is bij het zoeken van een dj/drive in show nou eenmaal een leek en wij hopen dat ze met de informatie op deze blog in ieder geval wel weten waar ze op moeten letten.

4 Comments:

 1. こんにちは。
  パワハラ指切断でおなじみのド屑県香川のド屑企業フジフーヅでございます。
  裁判も会社ぐるみで偽証をして無事乗り切ったド屑でございます。
  餃子シュウマイなどをスーパーで販売しております。
  店頭で見かけましたらそのときはご購入のほどどうかよろしくお願い致します。

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.